Pasztuhov Dániel
oktató, a StudiCore Online megálmodója, társtulajdonosa

További Deep Dive felvételek

 1. S.O.L.I.D.-elvek (Barcsa-Szabó Áron)
 2. Adatbázisok és SQL (Bordé Sándor)
 3. Unit tesztelés és TDD (Bordé Sándor)
 4. Refaktorálás (Barcsa-Szabó Áron)
 5. Hálózatok leendő webfejlesztőknek (Pasztuhov Dániel)

Intro (bevezető) felvételek

 1. Intro 1. – Utak a programozáshoz (Bordé Sándor)
 2. Intro 2. – IT-ról és szoftverfejlesztésről átfogóan (Pasztuhov Dániel)

StudiCore Deep Dive

élő online tanfolyam felvétele megvásárolható

Téma

Hálózatok leendő webfejlesztőknek. A témát egy egyrészes Zoom webinárium során beszéltük át.

A felvétel megvásárolható.

Miért érdemes a hálózatok témájával foglalkozni?

Az új fejlesztések legnagyobb része tartalmaz hálózati kommunikációt: ha egy webalkalmazásról beszélünk, akkor ez egyértelmű, miért, ha mobilalkalmazásról, akkor mindez egy kicsit megbújik a háttérben, de ugyanolyan fontos tud lenni, sőt, ha esetleg egy asztali alkalmazást nézünk (pl. a NAV ÁNYK-ja), akkor nagyon sokszor már az is hálózatos környezetben működik.
Mivel a hálózatok témája egy manapság szinte kikerülhetetlen téma, érdemes vele bizonyos mértékig megismerkedni.
Mi, a StudiCore-nál azt a cél tűztük ki magunk elé, hogy az oktatási anyagaink a lényeget ragadják meg, és a tudásnak azt a magját adjuk át, amire a részletek már könnyen rátanulhatók (Innen a nevünk is: study-core – tanuld meg a magját).
Számítógéphálózatok témakörében vastag könyveket lehet megtölteni a részletekkel, Andrew S. Tanenbaum és David J. Wetherall Számítógéphálózatok c. könyve pl. szedéstől és kiadástól függően nagyságrendileg 680-940 oldal. Ha erős tempóban egyszer végigolvasod, akkor is elmegy rá egy-két heted, és utána sem biztos, hogy pont a számodra lényeges információk maradnak meg, és hullanak ki azok, amikre nagy valószínűséggel – szoftverfejlesztőként – sosem lesz szükséged. Ahhoz, hogy biztos legyél a lényegben néhány újabb és újabb olvasásra lesz szükség, de csak miután már belevágtad a fejszéd a szoftverfejlesztés megfelelő területébe, hiszen csak akkor fogod megtudni, mi az, ami esetleg még hiányzik. Szóval teljes káosz.
Ebben a Deep Dive-ban (de nevezhetnénk Shallow Dive-nak is, hiszen most inkább széles területről szedtük össze a lényeget, amelyet előképzettség nélkül is meg lehet érteni) azt a tudást gyűjtöttük össze, amire szoftverfejlesztőként (mondjuk webfejlesztőként) nagy valószínűséggel a hálózatok témakörében szükséged lesz, és igyekeztünk mindent kihagyni, amire meg várhatóan nem lesz szükséged. Csak a lényeget vettük át.

Kinek való?

 • akik azt fontolgatják, hogy az alap programozási tanfolyamunk (Java SE) után továbblépnek a webprogramozás irányába. Számukra ez a legelső lépés.
 • akik már elkezdtek (pl. autodidakta módon) hálózatos programokkal foglalkozni, de a lényeget még nem rakták össze magukban: megcsinálni már lehet, hogy meg tudják a programot, de szeretnének egy összeszedett alaptudást, alapképet is a témáról
 • akik még bele sem vágtak a számítástechnika mélyebb megismerésébe, és most szeretnének többet tudni a hálózatok témaköréről, de nem akarnak 30-40 órát egy könyv olvasásával eltölteni
 • akik viszonylag kis kockázattal szeretnének velünk megismerkedni: néhány ezer forint befektetésével megismerkedhetsz a tanfolyamaink szemléletmódjával, oktatónkkal (ez esetben a StudiCore Online kitalálójával) aztán eldöntheted, hogy jössz-e velünk tovább egy komolyabb szintre

Milyen előzetes tudás szükséges?

A legtöbb Deep Dive-unkhoz szükség van valamilyen előzetes (Java) képzettségre.
Most erről nincsen szó, nincs szükség előzetes tudásra, ez inkább egy ismeretterjesztő előadás volt, így ha a számítógépet, webböngészőt tudod használni, az már elég.

„A tudás és a bölcsesség minden kincsnél fontosabb. Ennek megszerzéséhez remek első lépést jelenthet az on-line képzés igénybevétele és a webinárok fogyasztása. Modern dolog ez és a téma illetve az előadó iránti alázatra nevel, érzelmi intelligenciánkat fejleszti. Minden téma olyan, mint egy csavaros trükkös kérdés, mint egy sakkfeladvány. Hol könnyű, hol alig megoldható. De érettebbé tesz és fókuszban tart. Minden sikernek ez az alapja.” (G.T.)

Felvétel megvásárlása

A felvételt az alábbi űrlapon tudod megvásárolni.
Fizetni bankkártyával vagy átutalással fogsz tudni.

Kérlek, válaszd ki a megfelelő fület a lakóhelyed megadásához!

(Az eurós árak nettóban értendők, EU-ban élők számára, melyhez a lakóhely szerinti ÁFA számolandó hozzá.)