Pasztuhov Dániel
oktató, a StudiCore Online megálmodója, társtulajdonosa

További Deep Dive felvételek

  1. S.O.L.I.D.-elvek (Barcsa-Szabó Áron)
  2. Adatbázisok és SQL (Bordé Sándor)
  3. Unit tesztelés és TDD (Bordé Sándor)
  4. Refaktorálás (Barcsa-Szabó Áron)
  5. Hálózatok leendő webfejlesztőknek (Pasztuhov Dániel)

StudiCore Deep Dive

élő online tanfolyam felvétele megvásárolható

Téma

Hálózatok leendő webfejlesztőknek. A témát egy egyrészes Zoom webinárium során beszéltük át.

A felvétel megvásárolható.

Miért érdemes a hálózatok témájával foglalkozni?

Az új fejlesztések legnagyobb része tartalmaz hálózati kommunikációt: ha egy webalkalmazásról beszélünk, akkor ez egyértelmű, miért, ha mobilalkalmazásról, akkor mindez egy kicsit megbújik a háttérben, de ugyanolyan fontos tud lenni, sőt, ha esetleg egy asztali alkalmazást nézünk (pl. a NAV ÁNYK-ja), akkor nagyon sokszor már az is hálózatos környezetben működik.
Mivel a hálózatok témája egy manapság szinte kikerülhetetlen téma, érdemes vele bizonyos mértékig megismerkedni.
Mi, a StudiCore-nál azt a cél tűztük ki magunk elé, hogy az oktatási anyagaink a lényeget ragadják meg, és a tudásnak azt a magját adjuk át, amire a részletek már könnyen rátanulhatók (Innen a nevünk is: study-core – tanuld meg a magját).
Számítógéphálózatok témakörében vastag könyveket lehet megtölteni a részletekkel, Andrew S. Tanenbaum és David J. Wetherall Számítógéphálózatok c. könyve pl. szedéstől és kiadástól függően nagyságrendileg 680-940 oldal. Ha erős tempóban egyszer végigolvasod, akkor is elmegy rá egy-két heted, és utána sem biztos, hogy pont a számodra lényeges információk maradnak meg, és hullanak ki azok, amikre nagy valószínűséggel – szoftverfejlesztőként – sosem lesz szükséged. Ahhoz, hogy biztos legyél a lényegben néhány újabb és újabb olvasásra lesz szükség, de csak miután már belevágtad a fejszéd a szoftverfejlesztés megfelelő területébe, hiszen csak akkor fogod megtudni, mi az, ami esetleg még hiányzik. Szóval teljes káosz.
Ebben a Deep Dive-ban (de nevezhetnénk Shallow Dive-nak is, hiszen most inkább széles területről szedtük össze a lényeget, amelyet előképzettség nélkül is meg lehet érteni) azt a tudást gyűjtöttük össze, amire szoftverfejlesztőként (mondjuk webfejlesztőként) nagy valószínűséggel a hálózatok témakörében szükséged lesz, és igyekeztünk mindent kihagyni, amire meg várhatóan nem lesz szükséged. Csak a lényeget vettük át.

Kinek való?

  • akik azt fontolgatják, hogy az alap programozási tanfolyamunk (Java SE) után továbblépnek a webprogramozás irányába. Számukra ez a legelső lépés.
  • akik már elkezdtek (pl. autodidakta módon) hálózatos programokkal foglalkozni, de a lényeget még nem rakták össze magukban: megcsinálni már lehet, hogy meg tudják a programot, de szeretnének egy összeszedett alaptudást, alapképet is a témáról
  • akik még bele sem vágtak a számítástechnika mélyebb megismerésébe, és most szeretnének többet tudni a hálózatok témaköréről, de nem akarnak 30-40 órát egy könyv olvasásával eltölteni
  • akik viszonylag kis kockázattal szeretnének velünk megismerkedni: néhány ezer forint befektetésével megismerkedhetsz a tanfolyamaink szemléletmódjával, oktatónkkal (ez esetben a StudiCore Online kitalálójával) aztán eldöntheted, hogy jössz-e velünk tovább egy komolyabb szintre

Milyen előzetes tudás szükséges?

A legtöbb Deep Dive-unkhoz szükség van valamilyen előzetes (Java) képzettségre.
Most erről nincsen szó, nincs szükség előzetes tudásra, ez inkább egy ismeretterjesztő előadás volt, így ha a számítógépet, webböngészőt tudod használni, az már elég.

Felvétel megvásárlása

A felvételt az alábbi űrlapon tudod megvásárolni.
Fizetni bankkártyával vagy átutalással fogsz tudni.