Bordé Sándor, oktató

Bordé Sándor
oktató

További Deep Dive felvételek

 1. S.O.L.I.D.-elvek (Barcsa-Szabó Áron)
 2. Adatbázisok és SQL (Bordé Sándor)
 3. Unit tesztelés és TDD (Bordé Sándor)
 4. Refaktorálás (Barcsa-Szabó Áron)
 5. Hálózatok leendő webfejlesztőknek (Pasztuhov Dániel)

Intro (bevezető) felvételek

 1. Intro 1. – Utak a programozáshoz (Bordé Sándor)
 2. Intro 2. – IT-ról vagy szoftverfejlesztésről (Pasztuhov Dániel)

StudiCore Deep Dive 2. – Adatbázisok és SQL

élő online tanfolyam felvétele megvásárolható

A Java SE tanfolyam végén, legkésőbb a nagy feladat önálló megírásakor sokaknál előkerül, hogy az adatbázisok témaköre nem világos teljes mértékben. Ezért arra gondoltunk, hogy kínálunk egy extra segítséget a tanulási folyamathoz – ezúttal élő webinárium formájában.

Akár kihívást jelentettek az SQL utasítások, akár jobban el akarsz mélyülni az adatbázisok témakörében, ez a lehetőség neked szól!

Téma

Adatbázisok és az SQL nyelv alapjai. A fenti témákat egy három részes Zoom webináriumban beszéltük át, rengeteg példával, hogy könnyen érthető legyen a lényeg.

A felvétel megvásárolható.

Mikor hasznos neked a Deep Dive – Adatbázisok és SQL?

 • ha szeretnél elhelyezkedni programozóként, vagy akár csak magadnak komolyabb programokat írni
  Nagyon nehéz olyan, gyakorlatban is használható programot mondani, amihez nincs szükség adatok tárolására, aminek sok szempontból az adatbázisok használata a legjobb módja.
 • ha komolyan gondolod az adatbázisok kezelésének elsajátítását
  Nem egy nagy dolog egy kisméretű adatbázist megtervezni, vagy alapvető lekérdezéseket végrehajtani. Viszont nagyobb adatmennyiség esetén fontos az adatbázis optimális megtervezése, illetve bonyolultabb kérdések megválaszolásához is összetett SELECT utasításra van szükség.
 • ha valami nem volt világos az adatbázisok témakörében – akár nálunk, akár más suliban tanultad
  Az adatbázisok tervezésének szempontjait, bonyolult SQL lekérdezéseket megérteni nem könnyű, jó, ha többször és több oldalról hallja az ember. Ha elakadtál, vagy maradtak homályos foltok, vásárold meg a felvételt!
  Szántunk időt az adatbázisok alapjaira is, így lehet, hogy pont ez az építőkocka lesz az, amivel összeáll a kép az addig problémás területen.
 • ha abbahagytad a tanulást, de szeretnél visszatérni hozzá
  A programozástanulás olyan, mint a sportolás: eleinte ha nem edz az ember, könnyen visszaesik a kiindulási szintre, ahonnan nagyon nehéz újra felküzdenie magát a korábbi állapotra.
  Ezért szünet után a visszatérés nagyon nehéz tud lenni. Ha éppen te is szünetet tartasz, de fontolgatod, hogy folytasd, ez most egy jó alkalom rá: felelevenítheted a tudásodat, lendületbe jöhetsz, és utána könnyebb folytatni is.

Kinek való?

Neked való, ha:

 • a StudiCore Online-ban tanulsz vagy tanultál, és szeretnél többet tudni az adatbázisok tervezésről és az SQL-ről
 • korábban tanultál már adatbázisokról (weblapkészítő tanfolyamon, érettségire való készüléskor), de nem igazán érted a lényeget, esetleg nem tudsz egy bonyolultabb SQL utasítást összerakni, vagy csak úgy érzed, ebben a témában lehetne még fejlődni
 • eddig autodidakta módon fejlesztetted magad, és hiányoznak még építőkockák
 • vagy csak egyszerűen szeretnél velünk élőben is megismerkedni

A témakör nem épít előzetes tudásra, így, ha még nem foglalkoztál adatbázisokkal (vagy csak nagyon keveset), akkor is hasznos lehet ez a sorozat. Ha esetleg a tanfolyamunk végén jársz (32. fejezet vagy utána), akkor érdemes átnézni az ottani anyagrészt, könnyebben helyére kerülnek a részletek.

„Szeretnél jobban elmélyülni a Java programozás világában? Szeretnél többet tudni, mint ami a tananyagban szerepel? A prezentációval kiegészített Deep Dive alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak a tudásod fejlesztésére!” (H. Anna)

Felvétel megvásárlása

A felvételt az alábbi űrlapon tudod megvásárolni.
Fizetni bankkártyával vagy átutalással fogsz tudni.

Kérlek, válaszd ki a megfelelő fület a lakóhelyed megadásához!

(Az eurós árak nettóban értendők, EU-ban élők számára, melyhez a lakóhely szerinti ÁFA számolandó hozzá.)