Bordé Sándor, oktató

Bordé Sándor
oktató

További Deep Dive felvételek

 1. S.O.L.I.D.-elvek (Barcsa-Szabó Áron)
 2. Adatbázisok és SQL (Bordé Sándor)
 3. Unit tesztelés és TDD (Bordé Sándor)
 4. Refaktorálás (Barcsa-Szabó Áron)
 5. Hálózatok leendő webfejlesztőknek (Pasztuhov Dániel)

Intro (bevezető) felvételek

 1. Intro 1. – Utak a programozáshoz (Bordé Sándor)
 2. Intro 2. – IT-ról és szoftverfejlesztésről átfogóan (Pasztuhov Dániel)

StudiCore Deep Dive 3. – Tesztelés

élő online tanfolyam felvétele megvásárolható

A Java SE tanfolyam során az első olyan fejezet, ami igazán feladja a leckét a tanulóknak, a tesztelésről, teszt vezérelt fejlesztésről szól. Ezért arra gondoltunk, hogy kínálunk egy extra segítséget a tanulási folyamathoz – ezúttal élő webinárium formájában.

Akár kihívást jelentettek a tesztesetek megírásai, akár jobban el akarsz mélyülni a unit tesztelés témakörében, ez a lehetőség neked szól!

Téma

Unit tesztelés és a TDD alapjai. A fenti témákat egy kétrészes Zoom webinárium során beszéltük át rengeteg példával, hogy könnyen érthető legyen a lényeg.

A felvétel megvásárolható.

Mikor hasznos neked a Deep Dive – Tesztelés?

  • ha szeretnél elhelyezkedni programozóként, vagy akár csak magadnak komolyabb programokat írni
   A unit tesztelés annyira alapvető, hogy ez nem is számít külön tevékenységnek, a fejlesztés részének tekinthető. Egy működő programot megírni még csak az első lépés. Legalább ugyanilyen fontos, hogy a program helyesen is működjön. Nagy mértékben megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha már a legkisebb egységeknél is biztosítjuk a hibátlan működést.
  • ha tudod, hogy tesztelni kell, de nem tudod, hogy lehetne egyszerűen, gyorsan (esetleg automatizáltan)
   Tesztelésnek számít minden olyan tevékenység, amivel meggyőződsz egy program helyes működéséről. De ha csak azt és úgy teszteled, ami és ahogy eszedbe jut, akkor könnyű kifelejteni fontos részeket. Nem is beszélve arról, hogy kérdéses a teszt megismételhetősége. Ezekben nyújthatnak segítséget a különböző unit teszt keretrendszerek.
  • ha valami nem volt világos a unit teszt témakörében – akár nálunk, akár más suliban tanultad
   A tesztek megírását, a teszt vezérelt fejlesztés alapelveit megérteni nem könnyű. Jó, ha többször és több oldalról hallja az ember. Ha elakadtál, vagy maradtak homályos foltok, vásárold meg a felvételt!
   Lehet, hogy pont ez az alkalom lesz az, amikor összeáll a kép az addig problémás területen.
  • ha abbahagytad a tanulást, de szeretnél visszatérni hozzá
   A programozástanulás olyan, mint a sportolás: eleinte ha nem edz az ember, könnyen visszaesik a kiindulási szintre, ahonnan nagyon nehéz újra felküzdenie magát a korábbi állapotra.
   Ezért szünet után a visszatérés nagyon nehéz tud lenni. Ha éppen te is szünetet tartasz, de fontolgatod, hogy folytasd, ez most egy jó alkalom rá: felelevenítheted a tudásodat, lendületbe jöhetsz, és utána könnyebb folytatni is.
  • ha pont a tesztelésről szóló fejezet miatt hagytad abba a tanulást nálunk
   A tesztelésről szóló rész tapasztalatunk szerint az egyik legnehezebb a tanulóknak, és a feladatokkal való küzdelem sokaknak elveszi a kedvét a folytatástól, így végül a témakörrel együtt feladja a programozás megtanulását is.
   Ha te is így jártál, akkor érdemes lehet megvásárolnod a felvételt, mert jobban meg fogod érteni a unit teszteket, ezáltal könnyedén megoldod a kérdéses feladatokat – végső soron pedig folytathatod a megkezdett utadat az új álomszakmád felé.

Kinek való?

Neked való, ha:

 • a StudiCore Online-ban tanulsz vagy tanultál, és szeretnél többet tudni a unit tesztelésről és a TDD-ről
 • korábban tanultál már unit tesztelésről, de nem igazán érted a lényeget, vagy esetleg az elveket nem tudod a gyakorlatba átültetni, vagy csak úgy érzed, ebben a témában lehetne még fejlődni
 • eddig autodidakta módon fejlesztetted magad, és hiányoznak még építőkockák
 • vagy csak egyszerűen szeretnél velünk élőben is megismerkedni

A fő témakör nem épít előzetes tudásra, így ha még nem foglalkoztál unit teszttel (vagy csak nagyon keveset), akkor is hasznos lehet ez a sorozat. Ugyanakkor alapszinten kell tudni programozni (osztályok, metódusok létrehozása), így érdemes a tananyagunkban a 13. fejezetig átnézni a témaköröket, könnyebben helyére kerülnek a részletek.

„A Deep Dive képzéseket alapvetően ajánlom mindenkinek, mert munkacsoport módszerrel lehet újabb ismereteket szerezni, továbbképezni magunkat.” (G.T.)

Felvétel megvásárlása

A felvételt az alábbi űrlapon tudod megvásárolni.
Fizetni bankkártyával vagy átutalással fogsz tudni.

Kérlek, válaszd ki a megfelelő fület a lakóhelyed megadásához!

(Az eurós árak nettóban értendők, EU-ban élők számára, melyhez a lakóhely szerinti ÁFA számolandó hozzá.)