Barcsa-Szabó Áron, oktató

Barcsa-Szabó Áron
oktató

Korábbiak felvételei

  1. S.O.L.I.D.-elvek (Barcsa-Szabó Áron)
  2. Adatbázisok és SQL (Bordé Sándor)
  3. Unit tesztelés és TDD (Bordé Sándor)

StudiCore Deep Dive

élő online tanfolyam az elmélyült tudásért

Íme Deep Dive sorozatunk következő állomása!

Téma

Refaktorálás. A témát egy kétrészes Zoom webinárium során beszéljük át részletesen, hogy könnyen érthető legyen.

Időpontok

  1. 2019.08.14. szerda 19:00-20:30
  2. 2019.08.28. szerda 19:00-20:30

Mivel élő webináriumról van szó, lehetséges lesz (chatben) kérdezni.

Az előadásról felvétel készül*. A résztvevők az előadás felvételét megkapják, így az később újra és újra visszanézhető lesz, és nincs gond akkor sem, ha nem jó az időpont, és akkor sem, ha még nem értél el ehhez a témához.

Mi az a refaktorálás?

Refaktorálásnak nevezzük azt, amikor egy meglévő programot/programkódot újraírunk és/vagy újratervezünk. Gyakran magában foglalja az optimalizálást, az olvashatóság, a sebezhetőségek és hibák javítását.

Miért érdemes tanulni róla?

Azért, mert ritka az, hogy nulláról fejlesztesz valamit. A programozónak a munkája sokszor éppen a refaktorálás: fogj valami régit, majd tervezd meg egy ugyanolyan viselkedésű, de jobb változatát. A programok karbantartásának az egyik pillére ez, mely által mindig friss és (ha jól csinálják) egyre hibamentesebb lesz a rendszer. (Gondolj pl. a leghasználtabb weblapjaidra: a YouTube, Facebook és társai is rendszeresen megújulnak. Ennek persze design része is van, azonban egészséges a folytonos fejlődés.)

Ezen kívül ha már ismered az elkerülendő dolgokat (amiket később, a refaktorálás során javítanál), akkor ha új kódot is fejlesztesz, felismered azt, ami később hibaként, nem optimálisként jönne ki.
A tanfolyamon arra fókuszálunk, hogy hogyan ismerd fel a gyakori “hibákat” (code smell-eket), továbbá arra, hogy ezeket milyen módon lehet kijavítani, hogyan lehet a legjobban optimalizálni azt, amit készítesz, illetve azt, amit refaktorálsz. Fő forrásként Martin Fowler: Refactoring c. könyvét vesszük, mely mára de-facto szabvánnyá és kvázi kötelező olvasmánnyá vált a szakmában.

Jelentkezés és fizetés

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehet.
Fizetni bankkártyával vagy átutalással fogsz tudni.
A fizetés a jelentkezési határidőig meg kell, hogy történjen!

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 13. 12:00

(Early Bird jelentkezőinknek 6000,- Ft kedvezményt biztosítunk a webinárium árából. A kedvezmény 2019.08.09. éjfélig él, érvényesítéséhez használd az alábbi kódot: DDALK2_Fq73)

* A rögzített videófelvételt a StudiCore Kft. bármilyen későbbi termékében felhasználhatja.